Vi är definitivt inga husvagnsälskare; tvärtom. Vi testade att dra till Byxelkrok på husvagnssemester  i slutet på 80-talet, när barnen var små, och ärligt talat, vi gör aldrig om det. Vi ska inte skoja om depressioner men frågan är om vi inte drabbades av en akut depression när vi satt i den där ”kuren” och såg folk gå utanför i träningsoveraller och slippers på fötterna.

 

bloggen-text-6-tack-och-lov-for-blocket

 

Dag två satt Stefan ytterst på en av de smala britsarna, blek, tyst och med blicken fäst i golvet,  medan jag med glada tillrop försökte lätta upp stämningen. Med det lät ju definitivt inte äkta. (Jag minns faktiskt inte om barnen satt och grät ute i förtältet!) Vi drog hem igen! Tror faktiskt vi sladdade ut med husvagn och allt genom grindarna. Sen var det full sula hela vägen med hemmet i sikte!

Men historier kan upprepas men denna gången under andra betydligt mer positiva omständigheter. Nu, 5 juni 2016, ska vi åter bli med husvagn men i annat syfte än semesterbostad.  Husen är ju inte möjliga att bo i ännu; de har stått obebodda sedan sextio-talet och här finns inget vatten eller avlopp. El finns i en sladd ute i den stora ladan.  Därför passar det fint att under sommarens och höstens varma månader kunna bo i husvagn under tiden vi är på plats och röjer och förbereder kommande renoveringsarbetet!

Var hittar man en begagnad husvagn? Svar: På Blocket. Halleluja!

Det blev en liten resa in till mitten av Småland för att haka på the wagon. I detta fallet sladdade vi inte ut från före detta husvagnsägarnas tomt. Vi tog det lugnt och njöt. Ungefär samma känsla som när Janne Långben ska ut på husvagnssemester.

20160605_130312

Husvagn att sova i. Fixat.  Nu behöver vi en liten stuga  med plats för arbetskläder, redskap och verktyg. Var hittar man en liten röd stuga med vita knutar för tvåtusen svenska riksdaler? Svar: På Blocket. Tackom och lovom!

Det är ju definitivt svårare att haka på en röd liten stuga efter bilen.  Men med lite Googlande hittade vi en transportfirma som hämtade och levererade.

Förberedelse är ju en viktig komponent om det ska bli lite flyt i livet och arbetet.  Därför hade en “såndär” grävmaskinskille förberett marken; skalat av en yta och packat  med lite bärlager och några poolsten på det, för stugan att stå stadigt på.

20160615_104156

Lastbilen med vår arbetsbod/stuga körde in på gården framåt sen eftermiddag. Tampar läggs om, krokar ska fästas och så sakta, sakta svajar hela lilla stugan i luften! Den landar så fint på poolstenen!

 

20160615_155421

Texten avslutas med en tiotusenkronorsfråga: Vad hittar grävmaskinskillen när han börjar skala av gräsmattan!?