Mitten på februari. Redan! Dagarna har blivit ljusare och snödroppar lyser vita lite överallt. Vissa dagar helt underbart vårväder och andra dagar svinkallt och blåsigt. Det är dags att smyga sig ut ur vår lilla lägenhet i Borrby där vi bor och fortsätta med arbetet med renoveringen i Hagestad. Äntligen!

Borrby, detta lilla samhälle som har allt! Ica, kyrka, biograf, apotek, vårdcentral, skola och B&B. Kanske inte så märkvärdigt. Vad som dock har gjort Borrby rikskänt är flera fina antiqvariat! Utmed Storgatan ligger de tätt. Sedan flera år är Borrby också känt för sin graffiti. Otroligt inspirerande att promenera runt bland konstverken och upptäcka de vackraste motiv på husgavlar. Utanför Borrby, ut på de öppna landskapen, finns det mycket graffiti på ladugårdar som syns långväga i det öppna landskapet.  Följande bilder är på graffiti som finns mitt inne i centrum och den första bilden ser vi varje dag från vårt fönster i lägenheten.

 

 

 

 

 

“Blå huset” är Borrbys prisbelönta B&B med fina rum inredda i 50, 60 och 70-talsstil. Efter övernattning äter du även frukost i 50-talsmiljö.  Som om inte detta var nog kan du shoppa loss i deras fantastiska retro-affär som ligger, i princip, där du äter frukosten. Du hittar mer att läsa om denna oas och deras nätbutiker på www.blahusetborrby.se.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu fortsätter vi till Hagestad. Tills dagen kommer då vi tagit nya bilder på kommande arbete får vi hålla till godo med en grävning i bildarkivet, ett axplock av de hundratals bilder vi tagit sedan vi  införskaffade gården, en rejäl bildkavalkad helt enkelt. Rena rama tidsresan och vi börjar med en liten “fönster special”. Handvävda, handbroderade gardiner med hålsöm som var i fullt förfall gjorde lite ont i hjärtat för en textil och handarbetsnörd som jag. Men det är magiskt att kliva in i rum där tiden stått still efter det ögonblick när någon lämnade en termos i köksfönstret.

Framåt sommaren blir det intressant att publicera “före” och “efter” på fönsterbilderna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att dra upp gamla brädgolv och finna tidningar under plankorna med mycket intressant läsning är något som också gör att tiden stannar en stund. Har vi kommit långt i jämställdhet? Hur ser reklamen ut idag jämfört med 50-talet? Magdalena Ribbings bok  “Vett och etikett”; innehåller de samma etikettregler idag? Och vad tycker Folkpartiet om pensioner idag 2018?? Håll till godo!

 

 

 

 

Det är alltså hög tid att välkomna er alla, våra bloggföljare, till en fortsatt spännande resa. Det som står på ”att göra”-listan är nergrävning av minireningsverk, jordvärmeslangar ska ner i åkern, vatten/avlopp ska kopplas, platta ska gjutas i gatuhuset, golvvärme kopplas in. Panna ska installeras till jordvärmen, nya fönster ska målas och monteras. Det blir MÅNGA fönster att måla! Offert väntas på solpaneler. Listan blir längre och längre men vi kommer närmare och närmare dagen vi kan flytta in!

 

 

 

Har ni vägarna förbi är ni välkomna!

Glöm inte att Sandhammarens kritvita sand väntar på er!