När det blir så dags att ta emot gäster till vårt B&B måste det självklart finnas plats för bilar vilket innebär att vi måste skapa en parkeringsplats! Det behövs en parkering med plats för 3, kanske 4, bilar. Efter mycket vridande och skissande och förslag hit och dit med vår tomtkarta som underlag och rent konkret och fysiskt vandrande hit och dit och fram och tillbaka på tomtens alla fyra sidor med ett 50 meters måttband, föll den mest lämpliga platsen, till sist,  på en igenväxt yta med allehanda sly. Bra och bred ner- och uppfart; två bilar måste kunna mötas vid nerfarten och fri sikt åt båda hållen.

 

Lite sved det i hjärtat att behöva utplåna vackert gullregn, vildväxande björnbär, nypon, tusen syrénskott och hasselsly. En otrolig färg- och doftupplevelse i vårens första blomning! Det kändes lite lättare när en såg de två stora, stora bokarna som, hur mycket de än sträckte på sig, nu endast fick synas med sina gigantiska trädkronor men skulle kunna få sin chans att exponeras i sin fulla skönhet. Så blev det dags att med yxa, såg och sekatör ta sig in i vegetationen, igenom och ut på andra sidan! Underbar känsla när en kunde skönja huset mer och mer efter att grenar och pinnar flög åt alla håll!

 

 

 

 

 

 

Ett “arkeologiskt” fynd gjordes i den tre-fyra meter höga vegetationen: plötsligt dök en cementkant upp som växte och växte och växte ju mer buskage och rötter som drogs upp. Till sist var en stor cementplatta befriad. En uppställningsplats för dieseltankar visade det sig!

 

 

När slyet började försvinna fick de två stora bokarna äntligen visa sina vackra stammar.

 

 

 

 

 

Ta da! Parkeringsplats sedd från gavelfönster på övervåningen.