Viktig information om boendet !

Innan vi tittar närmare på lägenheterna, priser, bokningar och avtal är det viktigt att du läser följande, det så kallade ”finstilta”!

  • På vår gård finns tre byggnader: gatuhuset, gårdshuset och en lada. En av dessa, gatuhuset, är det nyrenoverade B&B, hus nr 1. Hus nr 2 är huset som vi börjar renovera i höst, huset som så småningom skall bli vårt eget privata boende. Hus nr 3 är en stor lada som tidigare har använts som traktorgarage och det är ett fantastiskt hus att samla saker i!!!
  • Våra ordinarie priser är justerade detta året, dvs nersatta. Detta på grund av att vi tänker att vår innergård inte är helt färdigställd. Vi kommer att ”ta itu med” den senare i augusti, kanske september. Vi ska plana av lite ojämnheter och planera för en gruslagd innergård med planteringar. Kanske det kommer någon mindre maskin som hjälper oss med detta några timmar då och då.
  • I det hus som så småningom ska bli vårt privata, kommer det eventuellt att utföras enklare byggarbeten från slutet av augusti och senare mot hösten. Det kanske kommer att utföras snickeriarbete i mindre omfattning vilket kan medföra lite ”oljud” från hammare och såg och kanske en cementblandare ibland.
  • Endast det antal gäster som hyr får bo i bostaden.
  • Hund eller katt som vill följa med? Vi älskar dem men måste säga nej till dessa små djur med tanke på allergier.
  • Har du surfbräda, dykarutrustning eller våtdräkt förvarar du det i ladan och du kan spola av det med trädgårdsslangen.
  • Frukostkorg kan vi tillhandahålla första morgonen, 75 kr/person. Därefter ombesörjer du själv din frukost. Frukostkorgen innehåller Smör, bröd, ost och marmelad (ej kött), juice, yoggi, ägg och någon sorts flingor. Tomat och gurka. Så långt det är möjligt är det ekologiska och närodlade produkter.
  • Vi lägger in bäddtextilier, om du önskar, för 50 kr/bädd.
  • Vi tillhandahåller handduk, tvål och schampo, om du önskar, för 25 kr/person.

 

 

.

ÖPPETTIDER:

Vi hyr ut åtta månader, mars-oktober, av årets tolv. Vi gör undantag för december då det är många julevenemang och julkonserter runt om från Österlen ända till Köpenhamn… bara ring! Är det något alldeles specifikt evenemang november, januari eller februari så slår du en signal!

BETALNING:

Betalning med betalkort, swish eller kontant. För bindande bokning betalar du 30% i förskott via Swish eller överföring bank. Resterande belopp betalar du dagen innan du åker vidare.

FIBER/ INTERNET:

Ystad kommun, som ansvarar för fiber, har i dagsläget inte fått alla kablar på plats till sommarsäsongen. Dock kanske du finner en fördel i att vara nedkopplad i motsats till uppkopplad! Lägenheterna har i dagsläget ingen TV. Men kortspel, Monopol och en bra bok att läsa är inte att förakta!

OM OLYCKAN ÄR FRAMME:

Lägenheterna är utrustade med brandsläckare, brandfilt, brandvarnare. Samtliga innertak är belagda med brandskyddsfärg. Info om lägenhetens geografiska plats finns i varje lägenhet.

Om det sker skador på inredning eller fastigheten meddelar du oss omgående. Samma gäller vid skada på dig själv eller dina medboende. Ansvaret och ersättningsskyldighet åligger dig som hyr.

CYKLAR:

Cyklar kan du hyra hos oss! Skåne är definitivt inte platt; här finns kullar, backar och väldigt sega åsar. Men området runt Hagestad är relativt platt och lättcyklat och har många mindre landsvägar som ger dig möjlighet att lätt ta dig till hav, stränder och Hagestad naturreservat eller helt enkelt cykla till andra mindre byar och samhällen. Genom samarbete med Drevet ges vi möjlighet att kunna hyra ut cyklar. Drevet är en del av ABF Malmö och finansieras med projektstöd från Allmänna arvsfonden. Drevet vill skapa en plats där ensamkommande flyktingungdomar mellan 16 – 25 år har möjlighet att lära sig vara cykelmekaniker samt starta ett cykelkooperativ tillsammans.

Intäkterna för cykeluthyrning går oavkortat till deras verksamhet!

500 kronor för en veckas hyra/cykel.

100 kronor för en dag/cykel.