Viktig information om boendet !

Innan vi tittar närmare på lägenheterna är det viktigt att du läser följande, det så kallade ”finstilta”!

  • På vår gård finns tre byggnader: gatuhuset, gårdshuset och en lada. Gården som är uppförd runt 1850 hade stått obebodd i många, många år när vi fann den och köpte den. Självklart behövdes alla tre byggnaderna renoveras rejält. Ett av dessa, gatuhuset, är det nyrenoverade B&B, hus nr 1.  Det blev klart som gästboende juli 2019. Hus nr 2 är huset som nu sakta ska förvandlas till vårt privata boende. Vi har börjat renovera, lite smått under hösten och renoveringen kommer att fortgå hela våren och en bit in under sommaren 2020. Så du eller ni som gärna vill gästa vårt B&B kommer att, då och då, höra lite hammarslag och kanske någon såg eller borrmaskin då och då. Hus nr 3 är en stor lada som tidigare har använts som traktorgarage och det är ett fantastiskt hus att samla saker i!!!
  • Vår innergård har genomgått en fullständig förvandling från den dag för fyra år sedan vi tog steget in på innergården. Djungel, djungel, nässlor, tistlar, björnlokor…och rester från ett fjärde hus. I början på hösten 2019 var det mesta bortskövlat och idag är det “jämt och fint”. Under sommaren eller hösten 2020 bygger vi förmodligen en pergola och gropar är grävda för gjutning av stolpar. Innergården har fått ett första lager av bärlager. Detta för att vi ska slippa klafsa omkring i lera så fort det har kommit en regnskur. Framåt sommaren lägger vi ett lager med vit singel och våra nybyggda odlingslådor hoppas vi kan ge god skörd av rotfrukter och grönsaker till både gäster och oss själva. Innergården kommer också att finnas tillgänglig för dig som gäst eller väljer du andra sidan av gatuhuset där det finns gräsmatta och fruktträd.
  • Hund får gärna bo i lägenhet 1.
  • Har du surfbräda, dykarutrustning eller våtdräkt förvarar du det i ladan och du kan spola av det med trädgårdsslangen.
  • Frukostkorg kan vi tillhandahålla första morgonen, 75 kr/person. Därefter ombesörjer du själv din frukost. Frukostkorgen innehåller smör, bröd, ost och marmelad (ej kött), juice, yoghurt, ägg och någon sorts flingor.
  • Bäddtextilier och handdukar ingår i priset.

 

 

.

ÖPPETTIDER:

Vi hyr ut åtta månader, mars-oktober, av årets tolv. Vi gör undantag för december då det är många julevenemang och julkonserter runt om från Österlen ända till Köpenhamn… bara ring! Är det något alldeles specifikt evenemang november, januari eller februari så slår du en signal!

BETALNING:

Betalning med betalkort, swish eller kontant. För bindande bokning betalar du 30% i förskott via Swish eller överföring bank. Resterande belopp betalar du dagen innan du åker vidare.

FIBER/ INTERNET:

Ystad kommun, som ansvarar för fiber, har i dagsläget inte fått alla kablar på plats till sommarsäsongen. Dock kanske du finner en fördel i att vara nedkopplad i motsats till uppkopplad! Lägenheterna har i dagsläget ingen TV. Men kortspel, Monopol och en bra bok att läsa är inte att förakta!

OM OLYCKAN ÄR FRAMME:

Lägenheterna är utrustade med brandsläckare, brandfilt, brandvarnare. Samtliga innertak är belagda med brandskyddsfärg. Info om lägenhetens geografiska plats finns i varje lägenhet.

Om det sker skador på inredning eller fastigheten meddelar du oss omgående. Samma gäller vid skada på dig själv eller dina medboende. Ansvaret och ersättningsskyldighet åligger dig som hyr.

CYKLAR:

Cyklar kan du hyra hos oss! Skåne är definitivt inte platt; här finns kullar, backar och väldigt sega åsar. Men området runt Hagestad är relativt platt och lättcyklat och har många mindre landsvägar som ger dig möjlighet att lätt ta dig till hav, stränder och Hagestad naturreservat eller helt enkelt cykla till andra mindre byar och samhällen. Genom samarbete med Drevet ges vi möjlighet att kunna hyra ut cyklar. Drevet är en del av ABF Malmö och finansieras med projektstöd från Allmänna arvsfonden. Drevet vill skapa en plats där ensamkommande flyktingungdomar mellan 16 – 25 år har möjlighet att lära sig vara cykelmekaniker samt starta ett cykelkooperativ tillsammans.

Intäkterna för cykeluthyrning går oavkortat till deras verksamhet!

500 kronor för en veckas hyra/cykel.

100 kronor för en dag/cykel.